Nieuwe set 2022! Brilliant Stars

Nieuwe set 2022! Brilliant Stars

Er is allerlei nieuwe informatie bekend over de eerste nieuwe set van 2022. Onlangs is bekend geworden dat de volgende Engelse Pokémon TCG set Brilliant Stars gaat heten. Alle beschikbare informatie lees je hier! Op de officiële Pokémonwebsite staat het volgende:

Figuur 1: uitleg van Brilliant Stars van de officiële Pokémonwebsite

De set zal 25 februari uitkomen en meer dan 170 basiskaarten bevatten. Een Pokémonset heeft natuurlijk ook verborgen zeldzame kaarten, waaronder 3 Vmax kaarten, 20 Pokémon V en zo’n 15 Fullart Pokémon V kaarten. Ook zijn er nieuwe Trainer kaarten en 6 Full-art Supporters toegevoegd. Tot slot bevat de set 30 speciale ‘Character rares’, deze zullen voortkomen uit de twee Japanse sets Vmax Climax en Star Birth! Daar komen we zo op terug.

Brilliant Stars Charizard V-Star & Aceus V-Star
Brilliant Stars Charizard V-Star & Aceus V-Star

Verder zal er voor het eerst de VSTAR-mechanic geïntroduceerd worden. Tot nu toe is bekend dat Charizard en Arceus, maar ook Whimsicott en Shaymin een VSTAR-power kaart zullen krijgen. Dit is bekend geworden aan de hand van de boosterpack artworks. 

Brilliant Stars packs artset
Brilliant Stars packs artset
Pikachu & Zekrom Fullart

Wat is een VSTAR-aanval?

Dit is een aanval die één keer door slechts één Pokémon het TCG-spel uitgevoerd kan worden. Het concept lijkt op het GX-systeem zoals hier rechts is weergegeven. Bij de Tag Bolt GX aanval van de Pikachu & Zekrom GX kaart staat namelijk ook in het klein: ‘You can’t use more than 1 GX attack in game’ aangegeven. Dit omdat het enorm krachtige aanvallen zijn.

Vmax Climax & Star birth

Tot op de dag van vandaag is het vaak zo dat de nieuwe kaarten eerst voor Japan uitkomen. Voor de Engelse set worden vervolgens kaarten uit twee Japanse sets geplukt.

Zoals eerder genoemd zullen er kaarten uit Vmax Climax en Star Birth komen wat de samenstelling voor de Engelse set Brilliant Stars gaat worden. Vmax Climax is op 3 december 2021 uitgekomen in Japan, de volledige setlist is hier te vinden. Deze set heeft 285 kaarten! Heel wat kaarten kennen we al, deze zijn namelijk zowel in Japan als in het Engels eerder uitgebracht. Echter zijn er 28 Character rares en 42 Super Character rares toegevoegd en dat maakt deze set dubbel zo interessant! Het heten Character rares, omdat er een personage (een karakter) bij in de kaart is toegevoegd zoals hieronder is te zien:

Pikachu VMAX Climax charater rare
Pikachu VMAX Climax charater rare
Charizard VMAX Climax charater rare
Charizard VMAX Climax charater rare

Te mooi om waard te zijn?

 Er is alleen één klein aandachtspuntje wat handig is om te benoemen! In Vmax Climax zitten dus 70 Character rares en zoals aan het begin genoemd is zijn er in Brilliant Stars ‘slechts’ 30 terug te vinden. Welke dat zijn is nog niet duidelijk, maar er zal dus gekozen moeten worden. De andere 40 kaarten zullen hopelijk terug te vinden zijn in de toekomstige Engelse sets. Dit geldt ook voor de 8 ‘Gold cards’ die in Vmax Climax zitten, er is tot nu toe niet bekend of en wanneer deze voor de Engelse variant uitkomen. Houd er dus rekening mee dat net die éne kaart niet in de set kan zitten.

Star Birth

Dit is de set die op 14 januari 2022 is uitkomen in Japan, met Arceus als hoofdrolspeler. De Arceus VSTAR zal terug te vinden zijn in deze set. De set zal een focus hebben op de Pokémon uit de vierde generatie. Zo zijn de starters en hun evolutielijnen al bekend en is ook Shaymin VSTAR terug te vinden.

Empoleon - Star Birth
Empoleon – Star Birth
Infernape - Star Birth
Infernape – Star Birth
Torterra - Star Birth
Torterra – Star Birth
Shaymin V-Star - Star Birth
Shaymin V-Star – Star Birth

Fullarts Star Birth

Update 16/01: Onlangs is de Japanse Star Birth uitgekomen. Hierdoor is nu de gehele Japanse set bekend geworden. Sommige van deze fullarts zullen een plekje krijgen binnen de Engelse set Brilliant Stars. Mocht je de gehele set in zijn geheel willen zien? Klik dan even op deze link. Hieronder zie je een kleine sneakpeak van de interessante kaarten!

Charizard V Full Art - Starbirth
Charizard V full Art – Starbirth
Arceus V Alternative art - Star Birth
Arceus V alternative art – Star Birth
Cynthia full art - Star Birth
Cynthia full art – Star Birth
Arceus V-Star secret rare - Star Birth
Arceus V-Star secret rare – Star Birth

Wat kun je bij ons verwachten?

Voor deze set zijn er genoeg producten te verwachten! 

De boosterbox Brilliant Stars

Boosternbox - Brilliant Stars
Boosternbox – Brilliant Stars

 Verder zijn er 2 soorten Elite Trainer Boxen te verwachten, waarbij de onderste alleen te verkrijgen is bij de Pokémon Center store in onder andere de VS, Canada en de UK.

Elite Trainer Boxen

Elite Trainer Box - Brilliant Stars
Elite Trainer Box – Brilliant Stars
Inhoud Elite Trainer Box - Brilliant Stars
Inhoud Elite Trainer Box – Brilliant Stars
Pokemon centre Elite Trainer Box - Brilliant Stars
Pokemon centre Elite Trainer Box – Brilliant Stars
Inhoud Pokemon centre Elite Trainer Box - Brilliant Stars
Inhoud Pokemon centre Elite Trainer Box – Brilliant Stars

3-pack blisters Brilliant Stars

 Dan zijn de 3-pack blisters er nog, hier zitten 3 packs en 1 Blastoise munt in, met als promo’s Glaceon en Leafeon.

3-pack blister - GlaceonBrilliant Stars
3-pack blister – Glaceon
3-pack blister - LeafeonBrilliant Stars
3-pack blister – Leafeon

De checklane blisters Brilliant Stars

Hier zit een evolutielijn van zowel Salamence als Hydreigon in. Deze kaarten komen uit de Evolving Skies zet van augustus 2021. Tevens zit er 1 boosterpack en een Venusaur munt bij.

Checklane blister - SalamanceBrilliant Stars
Checklane blister – Salamance
Checklane blister - HydreigonBrilliant Stars
Checklane blister – Hydreigon

Sleeved boosters Brilliant Stars

Dit zijn normale pakjes Pokémonkaarten van de nieuwe set, maar hebben een kartonnen verpakking eromheen.

Arceus sleeved booster Brilliant Stars
Arceus sleeved booster
Charizard sleeved booster Brilliant Stars
Charizard sleeved booster
Shaymin sleeved booster Brilliant Stars
Shaymin sleeved booster
Whimsicott sleeved booster Brilliant Stars
Whimsicott sleeved booster

Build & Battle Stadium Brilliant Stars

Hier zitten twee Prerelease kits in met een bijbehorend deck, een stamped promo en 4 packjes Pokémon kaarten. In de Build & Battle Stadium doos zitten zelf ook nog 4 pakjes kaarten in. Voor verder uitleg over de promo’s, release date en ander info: klik hier.

Build & Battle Stadium Brilliant Stars
Build & Battle Stadium
Build & Battle kit Brilliant Stars
Build & Battle kit

Verzamelmappen

Tot slot zijn er 3 verschillende soorten verzamelmappen. De getallen die er achter staan geven weer hoeveel plek er is als je 1 vakje gebruikt voor slechts één kaart of voor twee kaarten met de ruggen tegen elkaar aan.

De 9-pocket editie (126/258)

De 4-pocket editie (40/80)

Mini portfolio (30/60) 

Blijf onze website in de gaten houden!

Wij verwachten de producten rond release datum binnen te krijgen, houd tegen die tijd onze site in de gaten voor meer informatie. Vanwege de chaotische periode omtrent de leveringen van de afgelopen sets, nemen we vanaf nu geen preorders meer af!

Geef een antwoord